Tysk klassiker – Heine

Fordi vi forrige gang havde læst om gamle tyskere, havde vi til denne gang besluttet os for at læse noget af den ægte vare, en tysk klassiker. Valget faldt på Heine, og hans vinterrejse. Fysisk er det ikke et stort værk, men som et godt digt, tæt spækket med henvisninger og referencer. Herunder også progressive og revolutionære tanker, som bestemt var både underholdende og læseværdigt nu, mange år senere. De to af os læste den vist nyeste danske oversættelse, fra begyndelsen af 80’erne, mens den tredje tog værket på originalsproget. Bortset fra enkelte meget konkrete udtryk (hestepærer) er det et tilgængeligt tysk.

På trods af den korte form, så er der til hver af oplevelserne nogle korte og præcise billeder, herunder af, hvor pløret et af hertudgdømmerne var (havde det halve hertugdømme med under fodsålerne – enhver, der har gået i tung lerjord kender fornemmelsen). Vi var fornøjede med læsningen, spændvidden og smidigheden i sproget og ikke mindst opførelsen nedenfor. Dog forekommer Barbarossa at være noget gråsprængt.

Findes i hurtig og underholdende gengivelse her:

Strikkebilleder 2016

Forleden var der anledning til at bruge en smule solskin til at tage billeder af nogle af de færdige projekter fra sidste år.

Øksø-puden, med de sjove bobler og de fede farver. En publikumsfavorit, som har fået rigtig mange til at kommentere / mærke efter. Strik kan være næsten så kontaktskabende som en hundehvalp.

Habu textiles, kinesisk inspireret kort pullover. Strikket i papirgang og overraskende fed. Underspillet cool. Knapper fra Hong Kong, så i sandhed et internationalt projekt.

Dansk design – når jeg kigger i skabet, ligger der efterhånden en del Helga Isager-modeller. Den seneste, færdige, er denne Lemon. Der var næsten garn nok, det blev til 4 omgange i taljen frem for 6. Det lever jeg med.

Og et par sokker, Regia, ‘magic’, som bliver (næsten) identiske. Det afsløres lynhurtigt, hvis strikkefastheden svinger lidt, hvilket kostede en omstrikning af det ene skaft. Men nu er de der.

Samlet på året blev det til næsten 10 km garn, og en nedbringelse af garnlageret med 782 gram.

Den daglige gåtur

Hvis ikke vejret er alt for vådt, så går jeg. 2 gange dagligt, til og fra Amager, fra Københavns Hovedbanegård. Om morgenen går jeg gennem Glyptotekets baghave, med dejlige skulpturer. Tænkeren, og en moderfigur. Desuden er der alle de dejlige figurer på Glyptotekets bygning.

De tre af fire årstider er der mængder af blomster, lige nu er haven mest grøn. Men så er der udsigten fra Langebro. Og en gang i mellem er broen oppe.

Den første weekend i et nyt år


Så blev det 2017. Og her sys. Både broderi og andet, som det antydes. Det er et hemmeligt projekt, men modtageren læser så vidt jeg ved ikke min blog. 

Her læses også. Senest er jeg lige blevet færdig med ‘Augustus’ af John Williams. Varm anbefaling, den er lige så god som Stoner til at komme tæt på personerne, samtidig med at antikken i det hele taget bliver bragt tæt på. Uanset den tidsmæssige distance, har romertiden og kejserriget haft stor betydning, så både personer og tema er interessante. Jeg har læst den som papirbog, hvilket jeg tror er at foretrække, for at kunne navigere i brevformen og de romerske navne. 

Hav en god uge.